OBRA NOVA

angels5-7

El present projecte tracta de dos habitatges unifamiliars en planta baixa aparellats, situats al municipi d'Albons. Els habitatges tenen uns 150m² cadascun i responen a dues tipologies diferents: un és de composició en L i l'altre és més compacte.

Disseny Arquitectònic

Per tal de crear un diàleg entre ells, s'ha buscat un denominador comú que potencia la seva horitzontalitat. Aquesta característica no només unifica estèticament els dos habitatges, sinó que també contribueix a una millor integració amb l'entorn natural. Aquesta casa ofereix una combinació perfecta entre les necessitats dels clients i l'experiència de viure en connexió amb el jardí i els espais exteriors que l'envolten.

Relació amb el Jardí

Els habitatges estan dissenyats per maximitzar la connexió amb el jardí. Grans finestrals permeten que la llum natural inundi els espais interiors, creant una sensació de continuïtat entre l'interior i l'exterior. Les zones de dia, com la sala d'estar i el menjador, s'obren directament al jardí, afavorint un estil de vida que prioritza els espais oberts i la vida a l'aire lliure.

Estalvi Energètic

La orientació dels habitatges cap al sud i sud-est és un factor clau per a l'estalvi energètic. Aquesta orientació permet aprofitar al màxim la llum solar durant tot el dia, reduint la necessitat d'il·luminació artificial. A més, s'han implementat solucions passives per a la climatització, com ara aïllaments tèrmics d'alta eficiència i materials sostenibles que minimitzen les pèrdues de calor a l'hivern i mantenen els interiors frescos a l'estiu. Els habitatges també estan equipats amb sistemes d'energia renovable, com panells solars per a la generació d'electricitat, i equips d'aerotèrmia d'alta eficiència energètica. Aquestes mesures no només redueixen l'impacte ambiental, sinó que també suposen un estalvi significatiu en les despeses energètiques a llarg termini.

 

YEAR

2024

LOCATION

Albons, Girona

  • YEAR : 2024
  • LOCATION : Albons, Girona