EQUIPAMENT

mirador Torre Desvern – balcó Gavarres

EQUIPAMENT

mirador Torre Desvern

El mirador del parc de la Torre Desvern es tracta d'un edifici destinat a la contemplació de les Gavarres, en el marc del nou Parc de la Torre de Celrà, vinculat a l'Espai d'Interès Natural de les Gavarres. L'edifici, de planta circular, té una alçada d'uns 10 metres i un revestiment exterior format per rastells de fusta, material representatiu del projecte global previst en aquest espai.

El projecte consisteix en el recorregut, les indicacions i un mirador a l'entorn de la Torre Desvern, un indret carregat de valor històric, natural, identitari i simbòlic. Forma part d'una estratègia més amplia per promoure la riquesa patrimonial del paratge entre les Gavarres i la llera del riu Ter.

El cercle defineix els elements de la proposta, sorgeixen com punts en l'espai obert que van composant l'actuació. Primer el pilar i rètol de benvinguda, on es deixen els cotxes i s'inicia la caminada. Llavors, apareixen les lluminàries a la vora del camí fins l'antiga Torre  Desvern, on les senyalitzacions indicatives distribueixen el visitant, i finalment la fita del mirador situat al punt més alt que s'erigeix entre la malesa per contemplar l'espectacle paisatgístic.

El mirador s'alça entre ginestes, marfulls i llentiscles salvatges, tot deixant corriols per accedir al seu peu i iniciar des d'aquí l'ascens per una escala de cargol. Les estries de fusta marquen un ritme vertical, i mentre es puja les escletxes deixen entreveure el cel i el bosc, però sempre de forma parcial, de forma continguda,  encapsulant l'horitzó, filtrant les textures i marcant les ombres de la llum entre els esglaons d'acer galvanitzat. Un cop a dalt de tot, una petita plataforma s'obre per culminar amb unes vistes a 360º, amb una extensa visual al massís de les Gavarres i a la plana de la llera del riu Ter.

Per gaudir del viatge, del paisatge, perdre el temps mirant, observant i contemplant a 360º el Ter i les Gavarres des d'un balcó privilegiat.

 

  • YEAR :
  • LOCATION :